Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κρέας - μια τροφή νεκρή




«Το κρέας έχει μεγάλο ποσοστό χημικών εντομοκτόνων, συσσωρευμένο στους ιστούς του. Καθώς τα ζώα τρέφονται με προϊόντα καλλιεργημένα με χημικά λιπάσματα κι εντομοκτόνα, αυτά τα μη αποσυντιθέμενα χημικά συσσωρεύονται μέσα στα κύτταρα του ζώου. Το ανθρώπινο σαρκοφάγο συσσωρεύει ύστερα ακόμη πιο πολλά χημικά, τρώγοντας τις σάρκες αυτών των ζώων. Έρευνες και μελέτες έδειξαν πως δείγματα κρέατος και πουλερικών έχουν 2,5 φορές περισσότερο ζιζανιοκτόνο από ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και 13 φορές περισσότερο από τα λαχανικά και τα δημητριακά. 

Κι ακόμη ένα άλλο μειονέκτημα του κρέατος είναι πως οι κρεατοπαραγωγοί για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, κάνουν ενέσεις με ορμόνες στα φτωχά ζώα για να κερδίσουν περισσότερο βάρος γρήγορα. Δεν τα αφήνουν να κινούνται ελεύθερα, αλλά τα ταϊζουν με το ζόρι για να παχύνουν, ζώντας σε μια τελείως ανθυγιεινή κατάσταση, κι αυτό μόνο για το λίγο περισσότερο χρήμα που θα κερδίσουν.

Σας παραθέτουμε μια έκθεση του δόκτορα Bellentine από το βιβλίο του Δίαιτα και Διατροφή:

«Οι σύγχρονες μέθοδοι εκτροφής ζώων για κατανάλωση μειώνουν κατά πολύ την ποιότητά τους. Για να τα κάνουν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, συντομεύουν το χρονικό διάστημα που πρέπει να τραφούν και επισπεύδουν την πώλησή τους ώστε να έχουν το ανώτατο όριο κέρδους, ταϊζοντας τα ζώα με ορμονικά παρασκευάσματα που τα κάνουν να κερδίζουν βάρος και να μεγαλώνουν γρήγορα. Μια από αυτές, το Diethylstilbesterol, τράβηξε την προσοχή του κοινού. Είναι μια οιστρογόνος ορμόνη με την οποία συνηθως τρέφονται τα ζώα εκτροφής και που τα κάνει να γίνονται παχύσαρκα. Η ορμόνη αυτή που είναι επίσης γνωστή σαν «το χαπάκι για το επόμενο πρωινό» όταν δίνεται στις γυναίκες σαν αντισυλληπτικό χάπι, έχει βρεθεί πως προκαλεί ανάπτυξη καρκίνου του στήθους, ινώδεις όγκους και μεγαλύτερη από το κανονικό αιμορραγία κατά την περίοδο στις γυναίκες, καθώς και ανικανότητα στους άνδρες. Κι ακόμη έχει αποδειχθεί η θεωρία πως υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη καρκίνου του κόλπου στις θυγατέρες γυναικών που χρησιμοποιούν Diethylstilbesterol.

Ευνουχισμένα χοιρινά που ανατράφηκαν με αυτόν τον τρόπο κι εμποδίστηκαν να κινούνται για να παχύνουν γρήγορα, δημιουργούν προβλήματα για τον εκτροφέα αφού μερικές φορές πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές πάνω στην πλατφόρμα φόρτωσης. Για να εμποδίσουν τα ζώα να αρρωσταίνουν εξαιτίας αυτού του αφυσικου τρόπου διαβίωσης, άρχισαν να προσθέτουν αντιβιοτικά στις τροφές τους. Το 1970 περίπου 1.300 τόνοι αντιβιοτικών ταϊστηκαν σε ζώα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλο που τα ακριβή αποτελέσματα των κατάλοιπων αυτών των αντιβιοτικών μέσα στο κρέας που καταναλώνεται δεν είναι γνωστά, μια ομοσπονδιακή στρατιωτική δύναμη κατέληξε στο συμπέρασμα το 1972 πως υπάρχει ένας «επικρεμάμενος κίνδυνος» για την ανθρώπινη υγεία, εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου διατροφής και της χρήσης αντιβιοτικών στα ζώα που εκτρέφονται για το κρέας τους. 

Ζώα που μεγαλώνουν με αυτόν τον τρόπο είναι φανερό πως απέχουν πολύ από το να είναι υγιή και μερικά από αυτά αναπτύσσουν κακοήθεις όγκους, το γεγονός πως οι όγκοι αυτοί αφαιρούνται μέσα στο σφαγείο πριν βγει το κρέας στο εμπόριο, δείχνει καθαρά πως τα ζώα αυτού του είδους δεν μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας τροφή για τον άνθρωπο.»

Προσωπικά, βρίσκουμε πως το παραπάνω σχόλιο δείχνει ολοφάνερα πως η αχόρταγη, η καταστροφική απληστία του ανθρώπου θα τον οδηγήσει σύντομα στην ίδια του την καταστροφή, και για να αντιληφθείτε ακόμη καλύτερα σε τι φρικτή κατάσταση είναι το κρέας που καταναλώνει το κοινό σκεφτείτε πως τα ζώα που νιώθουν τον επικείμενο θάνατό τους όταν τα πάνε για σφαγή εκκρίνουν τεράστιες ποσότητες αδρεναλίνης μέσα στην κυκλοφορία του αίματος, κι αυτή μένει αποθηκευμένη στην πεθαμένη σάρκα. Το γεγονός αυτό προστιθέμενο στην ίδια τη φύση του κρέατος προκαλεί στον κρεατοφάγο μια κατάσταση ανησυχίας και επιθετικότητας.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος είναι πεπαλαιωμένες και μόλο που οι ιδιοκτήτες έχουν καλές προθέσεις ίσως, σε πολλές από αυτές, η απροσεξία και η τεμπελιά οδηγούν σε ανθυγιεινούς χειρισμούς του κρέατος. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητας ανάπτυξης σκουληκιών και μικροβίων που είναι πιθανό να προσβάλουν το σώμα του καταναλωτή κρέατος. Ένας περίπατος σε οποιαδήποτε αγορά της γειτονιάς σας θα είναι αρκετός για να σας πείσει.

Συγχρόνως το κρέας σπάνια είναι φρέσκο, σε αντίθεση με τα λαχανικά που είναι ακόμη ζωντανά σε πολλά μέρη περνούν συνήθως πολλές μέρες ανάμεσα στο θάνατο και την κατανάλωση του κρέατος. Είναι λοιπόν μια τροφή νεκρή, σε αντίθεση με τα φρέσκα λαχανικά που είναι ζωντανή τροφή.»



Ρομπερτ Ηλίας Νατζέμυ – Νότα Γεωργίου : «Διατροφή για υγεία και ζωντάνια»















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου