Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Aν δεν κατανοείτε, δεν μπορείτε να αγαπάτε«Η ουσία της αγάπης και της συμπόνιας είναι η κατανόηση, η ικανότητα να αναγνωρίζουμε τη σωματική, υλική και ψυχολογική ταλαιπωρία των άλλων, να βάζουμε τους εαυτούς μας« μέσα στο δέρμα »του άλλου, να «μπαίνουμε μέσα» στο σώμα, τα συναισθήματα και τους ψυχικούς σχηματισμούς , και να παρατηρούμε την ταλαιπωρία τους.
Η ρηχή παρατήρηση ως αουτσάιντερ δεν αρκεί για να δει τον πόνο τους. Πρέπει να γίνουμε ένα με το θέμα της παρατήρησής μας. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον πόνο κάποιου άλλου, γεννιέται συναίσθημα συμπόνιας. Η συμπόνια σημαίνει, κυριολεκτικά, "να υποφέρω μαζί".
Έτσι, αν αγαπάμε κάποιον, θα πρέπει να εκπαιδευτούμε  να ακούμε. Ακούγοντας με ηρεμία και κατανόηση, μπορούμε να διευκολύνουμε την ταλαιπωρία ενός άλλου προσώπου.
Απαιτείται εκπαίδευση για να αγαπάτε σωστά. και για να είστε  σε θέση να δώσετε ευτυχία και χαρά, πρέπει να εξασκηθείτε στο ΒΑΘΥ ΚΟΙΤΑΓΜΑ κατευθυνόμενο προς το πρόσωπο που αγαπάτε. Επειδή αν δεν κατανοείτε, δεν μπορείτε να αγαπάτε.»

Thich Nhat Hanh
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου