Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Μαρία Μαγδαληνή


H Μαρία Μαγδαληνή ήταν το πρώτο πρόσωπο που είδε τον Ιησού μετά το θάνατό του και ήταν επίσης εκείνη που μετέφερε το νέο στους υπόλοιπους μαθητές. Λέγεται ότι χάρη στην ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον Ιησού, της είχαν μεταφερθεί γνώσεις που κανείς απο τους άλλους μαθητές δεν έλαβε απο τον Ιησού. Στα απόκρυφα ευαγγέλια, τα οποία δεν αναγνωρίζει η εκκλησία, γίνονται αναφορές γι αυτή τη σχέση και για τη σπουδαιότητα του προσώπου της Μαγδαληνής. (σημ. Έχει βρεθεί ακόμα και ευαγγέλιο που έχει γραφτεί από την ίδια). Η γνωστοποίηση αυτού του γεγονότος είναι από μόνο του απόδοση τιμής στη θηλυκή ενέργεια, που τόσο επίμονα κακοποιήθηκε από τις εκκλησιαστικές ιεραρχίες.


"Ο Πέτρος πήρε το λόγο και ρώτησε, « Μα, μίλησε πράγματι ιδιαίτερα με μια γυναίκα και όχι ανοιχτά σε μας; Πρέπει δηλαδή να την πιστέψουμε και να την ακούσουμε όλοι μας; Προτίμησε άραγε ο Σωτήρας εκείνη από εμάς;» 

Η Μαρία, τότε έκλαψε και είπε στον Πέτρο, «Πέτρο, αδελφέ μου, τι νομίζεις; Πιστεύεις ότι τα κατασκεύασα όλα αυτά μέσα στην καρδιά μου ή ότι ψεύδομαι για τον Σωτήρα;»

Ο Λεβί είπε στον Πέτρο, «Πέτρο, πάντα ήσουν ευέξαπτος. Τώρα βλέπω ότι συμπεριφέρεσαι σ’ αυτή τη γυναίκα λες και είναι εχθρός. Αν όμως την αξίωσε ο Σωτήρας, ποιος είσαι  που θα την απορρίψεις; Σίγουρα ο Σωτήρας τη γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό την αγαπούσε περισσότερο από μας. Καλύτερα να νοιώσουμε ντροπή, να ενδυθούμε τον τέλειο άνθρωπο, να χωριστούμε όπως μας πρόσταξε και να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο, χωρίς να θέσουμε άλλους κανόνες ή νόμους πέρα από όσα είπε ο Σωτήρας".


Ευαγγέλιο της Μαρίας Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου