Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα - ΕπαναγέννησηΧριστούγεννα. Μια αρχετυπική κατάσταση που δεν αποτελεί κτήμα μιας και μόνο θρησκείας ή παράδοσης. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει τοποθετηθεί (όχι τυχαία) λίγο μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Ο ΗΛΙΟΣ που ανατέλλει, το νεογέννητο ΠΑΙΔΙ, η ΓΕΝΝΗΣΗ, αφορούν τον κάθε ένα/μια από εμάς. Πρόκειται για την γέννηση του νέου ανθρώπου μέσα μας, του νέου παιδιού, των νέων δυνατοτήτων που μέσα μας κυοφορούνται. Αλλά όπως κάθε γέννηση, κάθε μετάβαση, δεν μπορεί παρά να έχει τις δυσκολίες της. Το παλιό αντιστέκεται στο καινούριο, όμως η μετάβαση χαρακτηρίζεται από την κίνηση. Αυτό το νέο παιδί μέσα μας, δεν μπορεί να γεννηθεί μέσα από την στασιμότητα. Απαιτεί την κίνηση. Απαιτεί την αλλαγή. Απαιτεί την αναγνώριση της σκοτεινής πλευράς μας, της σκιάς μας (με την έννοια που έχει δώσει ο Γιουγκ), την θεραπεία των τραυμάτων του παρελθόντος και την απελευθέρωση από τα παλιά νοητικά μοτίβα (patterns). 
Αυτή την ανατολή, αυτή την επαναγέννηση, αυτό το νέο παιδί, το καλωσορίζουμε με χαρά. Kαλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες!

Σημ:  Τιφαρετ, ακριβώς στην καρδιά, στη μέση της διαδρομής του Καμπαλιστικού Δέντρου, λαμπερό χρυσό χρώμα... Όλοι οι ηλιακοί θεοί είναι εδώ και γνέφουν. Ομορφιά και αρμονία. Καρδιά και χρυσός. 


(φωτό: κάρτα ταρώ "the Sun")


Το κείμενο είχε δημοσιευτεί αρχικά στο blog μου "το ρόδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου