Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Αντιμετωπίζοντας τον πονοκέφαλο με γιόγκα



Είναι σημαντικό να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους σωματικούς πόνους με όσο γίνεται πιο φυσικούς τρόπους. Τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι σχετίζονται με την μυϊκή ένταση, το άγχος, την κακή κυκλοφορία του αίματος, την μειωμένη παροχή οξυγόνου στο κεφάλι κ.α.  Η γιόγκα μας βοηθά να απελευθερώσουμε την ένταση και το στρες από το σώμα. Οι μυς του κεφαλιού, του λαιμού και της πλάτης χαλαρώνουν και το οξυγόνο ρέει ελεύθερα στον εγκέφαλο. Επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και τονώνει το νευρικό σύστημα.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε και ασκήσεις αναπνοής (Ujjayi και Nadi Sodhana Pranayama). Όσοι είστε εξοικειωμένοι/ες με τη γιόγκα, μπορείτε να κάνετε και διάφορες ανεστραμμένες στάσεις the Shoulderstand (Sarvangasana), the Plow Pose (Halasana),  the Headstand (Sirsasana)  ως προληπτική θεραπεία, όχι όμως κατά τα διάρκεια του πονοκεφάλου. Οι ασκήσεις αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στο κεφάλι και τον εγκέφαλο. 


Οι παρακάτω στάσεις της γιόγκα, είναι πολύ εύκολες και μπορούν να μας ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες.  




Legs up the wall  - Viparita Karani



Knees to chest - Apasana



Child's pose - Balasana




Cat stretch - Marjariasana




Head to Knee Pose  - Janusirsasana



Seated Forward Bend - Paschimottanasana




Downward Facing Dog pose -  Adho Mukha Svanasana 




Corpse - Savasana









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου